Casarecce z wołowiną i rukolą

Casarecce z wołowiną i rukolą

Casarecce z wołowiną i rukolą to nic innego jak stek z dnia poprzedniego, rukola i pomidorki koktajlowe. Makaron wydał mi się oczywistą podstawą, jako że dzień baz makaronu jest równie nieudany jak dzień bez zupy i deseru…Proste, efektowne i przede wszystkim – pyszne!

makaron z wołowiną i rukolą
Składniki:
  • Grillowany stek wołowy
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • pół opakowania rukoli 
  • łyżka słodkiej papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól
  • makaron casarecce
wołowina i rukola
zimny stek
Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Ostudzony wrzucamy na patelnię, na której wcześniej podsmażyliśmy czosnek na oliwie. 

Mieszamy, dodajemy dodatkowe 3 łyżki oliwy (ja nie liczę, używam bez opamiętania).
Do gorącego makaronu dodajemy obie papryki, pokrojony stek i opłukaną rukolę i pomidorki. Przez chwilę mieszamy.

Gotowe! Można oprószyć parmezanem lub białym serem kozim.
Casarecce
Pomidorki najlepiej przekroić.
prosty makaron z wołowiną
Składniki powinny na patelni podgrzać się przez chwilę, możemy dodać dodatkową porcję przypraw i solidnie posolić. Podajemy natychmiast.
 
pasta z wołowiną i rukolą
 
Dołącz

Równie Ciekawe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>