Kotlety drobiowe z papryką

kotlety drobiowe
Kotlety drobiowe z papryką

Kotlety drobiowe z papryką to szybkie i smaczne danie z filetów drobiowych. Puszyste i soczyste kotlety robi się na prawdę w 10 minut.

Można je smażyć, grillować lub w wersji dla dzieci gotować na parze. Doskonałe do puree ziemniaczanego i kwaśnej surówki, np. z kiszonej kapusty. 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • pół czerwonej i zielonej  papryki
  • 1 cebula
  • duża łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżka przyprawy Maggi lub sosu sojowego
  • 3 łyżki tartego miękkiego żółtego sera
  • oliwa do smażenia
delikatne kotlety drobiowe

Wykonanie:

Pierś pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i startą na tarce o grubych oczkach cebulę i żółty ser. dodać przyprawy, jajko i mąkę i dokładnie wymieszać.
Na dobrze rozgrzanej oliwie smażymy kotlety nakładane płaską łyżką. Smażymy z 2 stron do momentu uzyskania złotego koloru. Gotowe!

Kotlety drobiowe z papryką
Dołącz

Równie Ciekawe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>