Roladki serowe ze szpinakiem

roladki serowe ze szpinakiem
Roladki serowe ze szpinakiem


Roladki serowe ze szpinakiem to przekąska, która powstała w wyniku posiadania za dużej ilości sera w lodówce i sporej ilości szpinaku (którego mam zawsze pod dostatkiem), tak jak i czosnek i jajka. Ot, danie gotowe. Proste i całkiem efektowne.

Roladki serowe


Składniki:

  • 40 dag sera żółtego w plasterkach, dość chudego
  • pół opakowania szpinaku
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • czosnek
  • sól
  • oliwa do smażenia
  • wykałaczki


Wykonanie:

Szpinak przygotowujemy klasycznie. Użyłam mrożonego, który odsączyłam z wody, podsmażyłam na oliwie z dodatkiem czosnku.
Chłodny szpinak zawijamy w 3 plastry sera, całość spinamy wykałaczką.
Powstałe zawiniątko maczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy krótko na rozgrzanej oliwie. Przewracając usuwamy wykałaczkę.

                          
Dołącz

Równie Ciekawe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>