Smażona fasolka szparagowa

Smażona fasolka szparagowa


Smażona fasolka szparagowa jest to potrawa, którą pierwszy raz jadłam w Kantonie.

Pamiętam, że była niezwykle pikantna i oryginalna w smaku. Od razu po powrocie postanowiłam ją odtworzyć i jestem jej wiernym fanem.
Można ją wykonywać zarówno ze świeżej jak i mrożonej fasolki zielonej i żółtej. Wyśmienita jako przekąska lub dodatek do dania głównego.

fasolka szparagowa

Składniki:

  • 50 dag fasolki
  • papryczki chilli 
  • 2 ząbki czosnku
  • słodka papryka w proszku
  • sos sojowy
  • sól
  • oliwa do smażenia
Smażona fasolka szparagowa

Wykonanie:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy papryczki chili, sól i fasolkę. Mieszamy, zwiększamy ogień.

Potrawę należy wykonać w jak najkrótszym czasie. Kiedy fasolka zacznie się rumienić dodajemy słodką paprykę i czosnek oraz sos sojowy. Potrząsamy energicznie wokiem aby składniki się wymieszały. Fasolka powinna być chrupiąca i w moim wydaniu bardzo ostra. Podajemy od razu.

Dołącz

Równie Ciekawe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>